Wat is Amazon FBA?

Amazon is sinds maart 2020 actief in Nederland en is daarmee een van de grootste marketplaces binnen Nederland samen met Bol. Wereldwijd is Amazon het grootste e-commerce platform en met een beurswaarde van 900 miljard dollar in 2020 is het ook nog eens het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De verwachting is dat het marktaandeel van Amazon binnen Nederland de komende jaren alleen maar zal groeien en dus is het als ondernemer een uitstekende plek om jouw producten aan te bieden. 

Het aanbieden van je producten op Amazon gaat een stuk makkelijk wanneer je gebruik gaat maken van ‘Amazon FBA’. Maar wat is Amazon FBA, eigenlijk?

Wat is Amazon FBA?

Amazon FBA staat voor ´Fulfillment by Amazon´. Dit is een service die door Amazon wordt aangeboden en die verkopers in staat stelt hun goederen op te slaan in Amazon’s magazijnen. Wanneer een klant een product bestelt dat via FBA wordt aangeboden, zorgt Amazon voor de opslag, het verpakken, de verzending en de klantenservice voor deze producten.

De voordelen

Het grootste voordeel van FBA is dat het verkopers in staat stelt gebruik te maken van het uitgebreide distributienetwerk en de klantenservice van Amazon. Dit kan helpen om de zichtbaarheid en het bereik van jouw producten te vergroten. Bovendien kunnen FBA-producten in aanmerking komen voor Amazon Prime, wat betekent dat ze kunnen profiteren van gratis tweedaagse verzending, wat aantrekkelijk kan zijn voor Amazon-klanten.

Wat kost het?

Als verkoper betaal je voor Amazon FBA een vergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op de afmetingen en het gewicht van de producten en de hoeveelheid tijd die de producten in de magazijnen van Amazon doorbrengen. Hoewel het gebruik van FBA extra kosten met zich meebrengt, kiezen veel verkopers voor deze service vanwege het gemak en de potentiële toename van de verkoop. Wanneer je als ondernemer wil gaan schalen, is het gebruik van Amazon FBA een pre. 

In heel Europa verkopen

Door gebruik te maken van fulfillment by Amazon ben je makkelijker in staat om jouw producten door heel Europa te verkopen. Of dat nu in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië of een ander Europees land is.

Hulp nodig met
Amazon FBA?

Boek een gratis kennismakingsgesprek met een van onze getrainde marketplace specialisten. Tijdens een gesprek van 30 minuten laten wij je zien hoe je succesvol kunt worden door gebruik te maken van Amazon FBA.