Dropshipping Bol

In 1999 opende bol haar digitale deuren als de eerste boekenwinkel in Europa. De naam BOL staan dan ook voor ‘Books OnLine’. Het assortiment bestond toen uit ruim 140.000 boeken en uniek was dat je als klant achteraf kon betalen. Sinds 2004 verkoopt bol veel meer dan boeken, met de gedachte ‘waarom niet alleen het kopen van boeken makkelijker maken’? Het assortiment werd uitgebreid met onder andere speelgoed, entertainment en elektronica. Fast forward naar nu: inmiddels is Bol als verkoper actief in Nederland en Belgie en heeft het bedrijf miljoenen klanten en gaat de omzet door het dak.

Dropshiping via bol, kan dat?

Regelmatig krijgen wij de vraag van ondernemers of het ook mogelijk is om te dropshippen via bol. Als je gaat zoeken via Google, krijg je verschillende antwoorden. De ene website geeft aan dat het wel mogelijk is om te dropshippen via bol, terwijl de andere website aangeeft van niet. Gelukkig geeft bol zelf het antwoord al en is het definitief niet mogelijk om te dropshippen via bol. Bol geeft hier zelf het volgende over aan (bron): “Dropshippen: denk hierbij aan het niet uit eigen voorraad leveren of leveren via en/of in de verpakking van een ander platform of winkel.”. Dit lichten ze vervolgens nog toe: “Leveren van buiten de EU is een van de categorieën beleidsovertredingen die we in de gaten houden. Dit beleid is er vanwege de btw-regels die in heel de Europese Unie gelden.`. Simpel gezegd is dropshipping via Bol.com dus niet mogelijk.

Gelukkig kun je als ondernemer wel een graantje meepikken van het succes van bol door je aan te melden als verkoper.

Verkopen op Bol, zonder dropshipping

Bol is in Nederland en Belgie erg populair en heeft een gigantische naamsbekendheid. Vraag een willekeurige Nederlander op straat om 3 grote webwinkels in Nederland op te noemen en de kans is erg groot dat bol hier tussen zit. Je weet nu dat het niet mogelijk is om te dropshippen via bol, maar het is gelukkig wel mogelijk om jouw producten aan te bieden op het platform. Een voorwaarde hierbij is dat je de producten die je wilt verkopen uit eigen voorraad levert. Bij dropshipping is dit niet het geval, waardoor dropshippen via bol automatisch niet mogelijk is. Heb je de producten zelf op voorraad? Dan kun je beginnen met verkopen op Bol!

Beginnen met verkopen op Bol

Bij Brand New Digital helpen je ondernemers graag die willen starten met het verkopen op bol. Wij zijn een full-service marketplace agency. en kunnen je onder andere helpen optimaal vindbaar te zijn als verkoper op bol. Samen bekijken we hoe jij maximaal rendement uit dit platform kunt halen. Wij helpen je onder andere met het opzetten van een account, het maken van een goede listing die opvalt tussen alle andere verkopers én we helpen je met content creatie.

Boek een kennismaking

Ondanks dat je niet kunt dropshippen via bol, liggen er als ondernemer genoeg kansen. Bol weet steeds meer klanten te winnen en trekt maandelijks miljoenen bezoekers, waardoor het als ondernemer erg interessant is om zichtbaar te zijn op dit platform. Bij Brand New Digital helpen we je graag verder. Boek daarom direct een gratis kennismakingsgesprek!